Ziraat Bankası Kadın Çiftçi Kredisi Nedir ?

Tarım alanında yatırımların ve kadın çiftçi sayısının artırılmasına yönelik Ziraat Bankası tarafından kadın çiftçilere yönelik 1.500.000 TL’ye kadar  “ %10 özkaynak katkısı” ile kredi desteği verilecektir.
(Özkaynak= 1.500.000 TL çıkan kredi için( %10 oranında) 150.000 TL nakit sermaye ortaya konulması)

Kadın Çiftçi Kredisi Geri Ödemesi Ne Zaman Yapılır ?

Tarımsal üretimin artırılması ve üretimin içinde yer almak isteyen kadınlar için 10 yıla kadar vadeli ve 2 yıla kadar anapara ödemesiz geri ödeme yöntemleriyle hem kadınlar hem ülke ekonomimiz kazanıyor ! Geri ödeme detayları için lütfen Ziraat Bankası ile iletişime geçiniz.

Ziraat Bankası Kadın Çiftçi Kredisinden Yararlanmak İçin Kaç Yaşında Olmak Gerekir ?

18 yaşını dolduran, en az ilköğretim mezunu olan tüm kadınlar Kadın Çiftçi Kredisi ne başvuru yapabilir.

Ziraat Bankası Kadın Çiftçi Kredisinden Yararlanmak İçin Ne Mezunu Olmak Gerekir ?

En az ilköğretim mezunu olan kadınlar, Kadın Çiftçi Kredisi ne başvuru yapabilir

Ziraat Bankası Kadın Çiftçi Kredisi Faiz ve Komisyon Oranları Nedir ?

Kredi kullandırımlarında Ziraat Bankası cari faiz oranları uygulanacaktır.

Kadın Çiftçi Kredisinden Kimler Faydalanabilir ?

18 yaşını doldurmuş kadın olmak,
Asgari 8 yıllık ilköğretim mezunu olmak,
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi tarafından verilen xxxx Sertifika programına kayıt olanlar,
SGK’ya kayıtlı ücretli çalışan olmayanlar,
Kredi başvurusunu bizzat kendi adına yapacak olanlar,
Kredi vadesi boyunca tarımsal faaliyetlerin yürütüleceği yerde ikamet edecek olanlar,

Kadın Çiftçi Kredisi ile Üretim/Yatırım Yapılabilecek Alanlar Nelerdir ?

-Süt Sığırcılığı
-Büyükbaş Hayvan Besiciliği
-Küçükbaş Hayvancılık
-Arıcılık
-Etlik Piliç (Broiler)
-Seracılık (Basit Sera)
-Tıbbi ve Aromatik Bitkiler

Alanlarında faaliyetler için Ziraat Bankası Kadın Çiftçi Kredi desteğinden yararlanılabilir.

Krediye Konu Edilebilecek Harcamalar Nelerdir ?

Canlı hayvan alımı,
Sera yapımına yönelik inşai harcamalar,
Faaliyet konusuyla ilgili makine ekipman alımı (traktör hariç tutulmuştur),
Kiralık işletmeler için kira ücreti ödemesi.

Eğitim dışında kalan, kredi ile ilgili tüm soru ve sorunlarınız için Ziraat Bankası ile iletişime geçmeniz gerekmektedir. Üniversite personelimiz tarafından sadece “Eğitim” alanı ile ilgili sorularınızı cevap verilecektir. Programla ilgili gelen yoğun talebi gereksiz olarak artırmamak ve çözüme ulaşabilmek için Ziraat Bankası ile iletişime geçebilirsiniz.