HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm tarımsal eğitimler Ziraat Bankası Tarımsal Kredi için gerekli yeterliliğe sahiptir ve e-Devlet'te Sorgulanabilir Olacaktır.

MENÜ
Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

Ziraat Bankası Kadın Çiftçi Teşviği

Ziraat Bankası Kadın Çiftçi Teşviği

Ziraat Bankası Kadın Çiftçi Desteği

Ziraat Bankası, kadın çiftçi desteği ile hem istihdama katkı sağlıyor hem de kadınların iş gücüne katılmasını destekliyor. Tarımın gelişmesinde çok önemli bir rolü olan Ziraat Bankası, kadınlar için geliştirdiği özel kredi programı sayesinde ekonomik imkânları sınırlı olan kadınları destekliyor. Destek alanları, şartları ve destek miktarı ile hemen her kadın için kusursuz bir fırsat getiren kadın çiftçi desteğine daha yakından bir göz atalım!

Tarımsal üretimin pandemi ve iklim değişikliği etkisi nedeniyle daha da önemli bir sektör haline gelmesi tarımsal üretime yönelik yeni stratejileri de gündeme getirdi. Bu konuda çok özel bir program açıklayan Ziraat Bankası kadınların üretime olan katkısını oldukça başarılı bir noktaya ulaştırmayı hedefliyor. Peki, kadın çiftçi desteği konusunda ne tür fırsatlar sunuluyor?

Ziraat Bankası Kadın Çiftçi Desteği Şartları

Kadın çiftçilerin ziraat bankası aracılığıyla kredi desteği almasını sağlayan program çerçevesinde şarlar şunlardır;

  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • 8 yıllık ilköğretim eğitimi almak,
  • Ücretli olarak bir yerde çalışmamak

Bu koşulları sağlayan ve çiftçilikle uğraşmak isteyen her kadın Ziraat Bankası’na başvurarak gerekli desteği alabilmektedir. Bu çerçevede dikkat edilmesi gereken tek şey koşulları sağlamak ve Ziraat Bankası’na zamanında başvuru yapmak.

Kadın Çiftçi Desteği Miktarı Ne Kadar?

Kadın çiftçi desteği miktarı 1.500.000 TL’ye kadar ulaşıyor. Kadınların aldıkları kredi için ilk 2 yıl anapara ödemesi de alınmıyor. Toplamda 10 yıla varan vade fırsatlarını değerlendirmesi mümkün. Kadınların bir işletme sahibi olarak alacakları kredilerde ise azami vadeler farklılaşabiliyor. Hayvancılık için alınan kredilerde 18 ay vade fırsatı var. Üstelik bitkisel üretim için alınan kredilerde 12 aya kadar vade imkânı söz konusu. Buna ek olarak kadın çiftçilerin kredi kullanırken bankaya herhangi bir komisyon ya da ücret ödemeleri söz konusu değil.

Başvurular Ne Zamana Kadar?

Kadın çiftçiler için sağlanan kredi başvurulara Nisan 2022 itibarıyla başladı. 31 Aralık 2024’e kadar devam edecek başvurular sayesinde siz de bir kadın olarak destekten yararlanabilirsiniz. Ziraat Bankası Kadın Çiftçi Kredisi ile alakalı merak ettiğiniz diğer konular için bizimle iletişime geçebilirsiniz.